
Bologna, güvenlik ve yaşanabilirliği öne çıkararak çoğu sokağa hız sınırlaması getiren ilk büyük İtalyan şehri olurken başta taksiciler olmak üzere karara yönelik itirazlar yükseliyor.
New York Times’ın haberine göre, bazı taksiciler “neden bu kadar yavaş sürdüğünü” açıklamak için araçlarına tabela asıyor.
Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, İspanya’nın Bilbao ve Fransa’nın Lyon gibi hız limitini saatte 50 kilometreden 30’a indiren şehirler arasına katılmalarıyla ilgili olarak, bunun bir seçim vaadi olduğunu hatırlattı ve kararın güvenliğe ve şehrin tarihi yapısına uygun olduğunu söyledi. Bu arada hem sokaklarda hem de sosyal medyada karara yönelik protestolar sürerken yeni hız sınırına ilişkin bir referandum yapılması için 53 bin imza toplandı.
GÜNDEM
24 Ocak 2026GÜNDEM
24 Ocak 2026GÜNDEM
24 Ocak 2026GÜNDEM
24 Ocak 2026GÜNDEM
24 Ocak 2026GÜNDEM
24 Ocak 2026GÜNDEM
24 Ocak 2026GENEL
24 Ocak 2026
1
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
1622 kez okundu
2
Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını “Bambaşka” Bir Yere Taşıdı
1374 kez okundu
3
NBA’da Doğu ve Batı arasında maç bu yıl olmayacak, detay haberimizde.
1137 kez okundu
4
Sadece Türkiye için üretildi
1105 kez okundu
5
Ufak sınıfın en dolu elektrikli modeli
1069 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.