Otomotiv devi Honda, elektrikli araç stratejisinde yaptığı radikal değişiklikler ve Çin pazarındaki performans düşüklüğü nedeniyle zor günler geçiriyor.
Şirketin gelişim aşamasındaki üç elektrikli aracı iptal etmesi ve 2040 yılına kadar tamamen elektrikliye geçme planından vazgeçmesi dikkat çekiyor.
Eski Honda yöneticileri, mevcut CEO Toshihiro Mibe’nin spor sponsorlukları gibi yanlış önceliklere odaklandığını ve müşterileri dinlemediğini iddia ederek eleştirilerde bulundu.
Şirket içi motivasyonu olumsuz etkilediği belirtilen Mibe’ye, eski CEO Nobuhiko Kawamoto tarafından nisan ayında açıkça istifa çağrısı yapıldı.
Tüm bu baskılara ve yaklaşık 70 yıl aradan sonra gelen ilk yıllık zarara rağmen Toshihiro Mibe koltuğunu korumayı başardı.
Ancak yaşanan bu olumsuz finansal tablonun ardından, mevcut CEO’nun maaşından yüzde 30 oranında kesinti yapılması planlanıyor.

GÜNDEM
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026GÜNDEM
11 Haziran 2026GENEL
11 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7885 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4835 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3994 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2225 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
2120 kez okundu