Türkiye’deki üretimini kesintisiz sürdüren Hyundai Motor Türkiye, toplam 715 milyon euroluk dev yatırım planının bir parçası olarak yeni bir batarya yatırımı gerçekleştiriyor.
Bu yeni adımla birlikte ilk aşamada 300’den fazla kişiye istihdam sağlanması ve elektrikli araç sektöründeki yerli bilgi birikiminin artırılması hedefleniyor.
Toplam 30 bin metrekarelik alanda kurulacak olan yeni batarya fabrikasında 27 adet gelişmiş robot görev yapacak.
Hyundai Mobis ortaklığıyla hücreleri otomasyon sistemiyle birleştirecek tesiste, el değmeden araç üretimine hazır paketleme gerçekleştirilecek.

Yatırım kapsamında bu yıl içinde 27 bin, gelecek yıl ise 40 binin üzerinde üretim yapılması öngörülüyor.
Fabrikada üretilecek bataryalar, ağustos ayında üretimi başlayacak yerli elektrikli model IONIQ 3 ve gelecekteki yeni modeller için güçlü bir altyapı oluşturacak.
Yeni elektrikli model IONIQ 3, eylül ayında Türkiye’de iki farklı batarya ve güç seçeneğiyle resmi olarak satışa sunulacak.
Fabrikada kullanılacak NMC batarya hücreleri Macaristan’dan, LFP tipi kısa menzilli bataryalar ise Çin’den tedarik edilecek.
GÜNDEM
16 Haziran 2026GÜNDEM
16 Haziran 2026GÜNDEM
16 Haziran 2026GÜNDEM
16 Haziran 2026GÜNDEM
16 Haziran 2026GÜNDEM
16 Haziran 2026GÜNDEM
16 Haziran 2026GENEL
16 Haziran 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7890 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4838 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3997 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2226 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
2123 kez okundu