Tesla, 2025’in temmuz-eylül dönemine ilişkin bilançosunu açıkladı.
Elektrikli otomobil üreticisinin net kârı ise yılın üçüncü çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 37 azalışla 1,4 milyar dolara düştü. Tesla’nın net kârı, geçen yılın aynı döneminde 2,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
Şirketin 2024’ün üçüncü çeyreğinde 62 sent olan hisse başına kârı ise bu yılın aynı döneminde 39 sente indi.
Tesla’nın geliri yılın üçüncü çeyreğinde tahminleri aşarken, kârı piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.
Tesla, 2025’in üçüncü çeyreğinde küresel çapta 447 bin 450 otomobilin üretimini yaparken, 497 bin 99 aracın teslimatını gerçekleştirdi.
Şirketin araç üretimi bu dönemde yıllık bazda yüzde 5 azalırken, Tesla’nın teslim ettiği araç sayısı ise yüzde 7 artış kaydetti.
Tesla’dan yapılan açıklamada, üçüncü çeyrekte küresel çapta rekor düzeyde araç teslimatı ve enerji depolama sistemi kurulumunun gerçekleştirildiği bildirildi.
Bu güçlü performansın da rekor düzeyde gelir elde edilmesini sağladığı vurgulanan açıklamada, otomotiv ve enerji sektörlerinde yeni ürünler sunmaya devam edildiği kaydedildi.
Açıklamada, “Ticaret, gümrük vergileri ve maliye politikalarındaki değişikliklerin yol açtığı kısa vadeli belirsizliklerle karşı karşıya olsak da uzun vadeli büyüme ve değer yaratmaya odaklanıyoruz.” ifadesi kullanıldı.
GÜNDEM
24 gün önceGÜNDEM
25 gün önceGÜNDEM
24 Ekim 2025GÜNDEM
24 Ekim 2025GÜNDEM
24 Ekim 2025GÜNDEM
24 Ekim 2025GÜNDEM
24 Ekim 2025GENEL
24 Ekim 2025