2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası ikinci ayağı olan ve 4 ayrı kategoride 21 sporcunun mücadele ettiği Kartepe Tırmanma Yarışı, kısa adı KOSK olan Kocaeli Otomobil Spor Kulübü tarafından 03-04 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kartepe Yolu Bayraktepe Mevkii’nde düzenlenen organizasyon 5,87 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden koşuldu.
Oldukça çekişmeli geçen çıkışlar sonunda, Kategori 1’de Faruk Sayın (en üstteki foto) birincilik kürsüsüne çıkarken, ikinciliği Oğuz Alp Aral ve üçüncülüğü de Ahmet Aydınalp elde ettiler. Kategori 2’de Baran Demirkıran (üstteki foto) birinciliğin sahibi olurken, Demir Sancaklı ikinci ve Kübra Denizci Keskin (alttaki foto) de üçüncü olarak podyuma çıkan sporcular oldular.
Kategori 3’te Engin Apaydın İzmir’den sonra Kocaeli’de de birinciliğe ulaşan isim olurken, aynı takımdan Murat Soyçopur ikinci ve Tuncer Sancaklı ise üçüncü oldular. Kategori 4’te Burak Başlık birincilik kürsüsüne çıkan sporcu oldu. Cem Yalın ikinciliği elde ederken Şevket Çınar da üçüncülüğü elde etti.
‘Günün en iyi çıkışı’ ödülünü 03:15,07 ile Burak Başlık kazanırken, yarışın takımlar birincisi Atış Motorspor oldu. Kadınlar klasmanında Kategori 2’de Kübra Denizci Keskin birinci Yasemin Erikli ikinci olarak podyuma çıkan sporcular oldular. Mahalli klasmanda ise, Kategori 2’de Baran Demirkıran, Kategori 3’te Hasan Erdoğan birincilikleri paylaşan isimler oldular.
2025 Tırmanma Şampiyonası, 31 Mayıs-01 Haziran tarihlerinde Eskişehir Otomobil Spor Kulübü (ESOK) tarafından Sakarıılıca’da düzenlenecek üçüncü ayak ile devam edecek.
GÜNDEM
18 Kasım 2025GÜNDEM
18 Kasım 2025GÜNDEM
18 Kasım 2025GÜNDEM
18 Kasım 2025GÜNDEM
18 Kasım 2025GÜNDEM
18 Kasım 2025GÜNDEM
18 Kasım 2025GENEL
18 Kasım 2025
1
Sadece Türkiye için üretildi
1051 kez okundu
2
Ufak sınıfın en dolu elektrikli modeli
1029 kez okundu
3
2025 Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili: Hyundai INSTER
983 kez okundu
4
Tofaş Kurumsal İletişime Stellantis Aşısı Yapıldı!..
979 kez okundu
5
Renault Group, Duncan Minto’nun yeni görevini duyurdu
963 kez okundu