DOLAR 39,8198 -0.23%
EURO 46,9538 0.04%
ALTIN 4.221,650,51
BITCOIN 4274857-0,39%
İstanbul
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

5 okunma

Otomobilimiz kendini ispatlıyor

ABONE OL
30 Haziran 2025 16:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’ye Özgü Paketiyle sunuldu…
“1 milyon 913 bin TL Türkiye’ye özgü  paketiyle tavsiye ettiğimiz satış fiyatı olacak. Biz otomobili iki versiyonuyla sunacağız. Bahsettiğim rakam single motor extended range dediğimiz uzun menzile ait olan fiyattır. Biz bunu tasarlarken öncelikle hem marka stratejimiz için hem de elektrikli otomobil yolculuğumuzdaki en önemli oyuncularımızdan biri olacağına inanarak ve müşterilerimizin de çok seveceğini düşünerek lanse ettik. Bakalım, şansı açık olsun.
Segmenti gereği ve doğası gereği elektrikli otomobil olmasından kaynaklı çeşitli ÖTV baremlerinden yola çıkarak ulaşılabilir bir otomobil diyebiliriz.
 
EX30’un müşteri profili nasıl?
“Aslında otomobile ilk baktığınızda size ilk gelen his gençler olacakmış gibi olsa da profillemede çok farklı yaş grupları da var. Avrupa’daki satışlarından sonra çıkan analizlerde orta yaş ve yaşını almış kesimlerin de bu otomobile çok ilgi gösterdiğini görüyoruz çünkü onlar da merak ediyor elektrikli otomobil nasıl, onunla nasıl tanışabilirim, nasıl bir deneyim yaşarım diye. Dolayısıyla burada herhangi bir yaş adreslememiz yok.
 
 
EX30’un öne çıkan özellikleri…
“Biz EX30’u kompakt bir SUV olarak tanımlıyoruz. Kompakt SUV ne demek? Sizin ihtiyacınıza ve otomobili değerlendirdiğiniz noktalara göre en kolay yoldan nasıl hizmet edebilir ona bakıyoruz. En çok öne çıkan özellikleri gibi bir yere girdiğimizde çok fazla özellik sayabilirim size. Öncelikle tasarımı ve iç dizaynında kullandığımız materyaller. EX30’un en adını parlatan mottolarından bir tanesi bu otomobil Volvo’nun ürettiği en düşük karbon ayak izine sahip. Dolayısıyla hem içeride hem dışarıda hem sürdürülebilir hem yenilenebilir materyallerden oluşan çok tatlı detayları var, öncelikle bunu söyleyebilirim. Daha sonra ister güvenlik özellikleri olsun ister motor özellikleri  olsun bu sınıfta alabileceğiniz en donanımlı ve en ihtiyaçlarınıza hitap eden otomobillerden biri olacağına eminiz diyebiliriz aslında. Burada biraz iddialı konuşabiliriz çünkü Türkiye’de en üst donanım seviyesinde satılacak. Biz otomobilin hem en üst donanım seviyesine getirip hem de dış dizaynını nasıl canlandırabiliriz, nasıl hareketlendirebiliriz diye düşünerek belli elementlere yer verdik.
 
Rekabet içerisinde EX30’u nerede görüyorsunuz?
“Aslında bu bizim kendimizi nerede gördüğümüz değil de diğer tüm kıymetli rakiplerimizle değerlendirdiğimizde otomobilimiz zaten başlı başına kendini ispatlıyor diyebilirim. Her alıcının ihtiyacına cevap verebilecek kadar çok sayıda otomobilin olduğunu, -B veya C segmenti fark etmez- buralarda elektrikli dönüşün biraz daha hızlı olduğunu, gelir seviyenize ve ihtiyaç bareminize göre çok çabuk ürünle buluşulan bir segment diyebiliriz aslında. Biz de buranın yeni oyuncusuyuz. Tanışanların, kullananların, almak isteyenlerin de mutlu olacağına inanıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP