Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci’nin paylaştığı bilgilere göre, Volkswagen Türkiye pazarı için önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.
Şirket, şarj edilebilir hibrit (PHEV) modellere yönelik artırılan ÖTV oranlarına rağmen, Eylül ayı sonunda dört yeni PHEV modelini satışa sunacak.
ÖTV ARTTI AMA PLANLAR DEĞİŞMEDİ
Bu modellerin Türkiye’ye getirilme kararı, PHEV’ler için ÖTV oranlarının yüzde 30 olduğu dönemde planlanmıştı, ancak 24 Temmuz’da bu oran yüzde 45’e yükseltildi.
Özpeynirci’ye göre Volkswagen yetkilileri, araçlar üretim planlarına dahil edildiği için bu karardan geri adım atamadıklarını ve modellerin “bir bakıma zorunluluktan” geleceğini belirtti.
GELECEK MODELLER HANGİLERİ
Eylül sonunda Türkiye yollarına çıkması beklenen yeni şarj edilebilir hibrit modeller ise Tayron, Tiguan, Golf ve Passat Variant olacak.
Bu hamlenin, ÖTV artışı sonrası pazardaki dengeleri nasıl etkileyeceği ise merak konusu.
GÜNDEM
17 Kasım 2025GÜNDEM
17 Kasım 2025GÜNDEM
17 Kasım 2025GÜNDEM
17 Kasım 2025GÜNDEM
17 Kasım 2025GÜNDEM
17 Kasım 2025GÜNDEM
17 Kasım 2025GENEL
17 Kasım 2025
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7775 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4709 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3849 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2106 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1992 kez okundu