
Bu iş birliği kapsamında Doğan Trend, Mazda’nın Türkiye’deki mevcut servis ağı yönetimini üstlenecek; böylece tüm Mazda servislerinde müşterilere uzman bakım hizmeti ve orijinal yedek parça sunulacak. Bu yeni anlaşma ile 1 Şubat 2026 itibarıyla markaları arasına Mazda’yı da eklemiş olduklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO’su Uğur Sakarya, “Mazda’nın Türkiye’deki yeni servis ve satış sonrası distribütörü olarak Mazda operasyonlarını devralıyoruz. Süreç ilk etapta satış sonrası ve servis hizmetleriyle başlayacak” dedi.
Doğan Trend Otomotiv, yeni anlaşma ve iş birlikleriyle büyümeye devam ediyor. Otomotiv grubunda Suzuki, MG, Maxus Ticari Araçlar; motosiklet tarafında ise Vespa, Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi, Suzuki ve KYMCO markalarını Türkiye’de temsil eden, ikinci el pazarında Suvmarket ile kullanıcılarına farklı hizmetler sunan Doğan Trend Otomotiv, şimdi de Japon otomotiv devi Mazda’yı portföyüne ekledi. Bu iş birliği kapsamında Doğan Trend, Mazda’nın Türkiye’deki mevcut servis ağı yönetimini üstlenecek; böylece tüm Mazda servislerinde müşterilere uzman bakım hizmeti ve orijinal yedek parça sunulacak. Mazda, yıllık 1,2 milyon araç satışıyla 130 ülkede faaliyet gösteren, üretim ve montaj tesisleri Japonya, ABD, Meksika, Tayland, Çin, Malezya ve Vietnam’da bulunan önde gelen bir otomotiv üreticisi olarak dikkat çekiyor. Türkiye’deki satış operasyonlarını Eylül 2023’te durdurma kararı alan marka, Mazda Türkiye olarak satış sonrası ve servis organizasyonlarına devam ediyordu.
Doğan Trend – Mazda iş birliği satış sonrası hizmetler ile başlayacak!
Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye genelinde 100’den fazla yetkili satış ve servis noktasında otomotiv, motosiklet ve deniz motorlarında hizmet verdiğini söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO’su Uğur Sakarya, “Mazda ile iş birliği görüşmelerimiz 2024 yılında başladı ve başarıyla sonuçlandı. Süreç ilk etapta satış sonrası ve servis hizmetleriyle başlayacak. Şu anda Mazda’nın Türkiye pazarına uygun modelleri bulunmadığı için iş birliğimiz servis operasyonlarıyla başlayacak. Bu aşamada satış operasyonu planlanmıyor” dedi. Mazda Türkiye’nin Türkiye genelinde 21 servis noktası bulunduğunu ifade eden Uğur Sakarya, “Bu iş birliği Doğan Trend’in hizmet ağını güçlendirme yolunda önemli bir adım olup, grubun Türkiye’de otomotiv sektöründe büyüme ve müşterilerine uluslararası standartlarda hizmet sunma kararlılığını da ortaya koymaktadır” diye konuştu.
GÜNDEM
27 gün önceGÜNDEM
27 gün önceGÜNDEM
26 Ekim 2025GÜNDEM
26 Ekim 2025GÜNDEM
26 Ekim 2025GÜNDEM
26 Ekim 2025GÜNDEM
26 Ekim 2025GENEL
26 Ekim 2025
1
Ferrari struggling to recreate set-up which “worked well” in Shanghai – Hamilton | Formula 1
1126 kez okundu
2
Sadece Türkiye için üretildi
1023 kez okundu
3
Ufak sınıfın en dolu elektrikli modeli
1012 kez okundu
4
Sıfır Faizli Kredi ve Takas Desteğiyle SUV ve Ticari Modellerde Büyük Fırsatlar
1005 kez okundu
5
Tofaş Kurumsal İletişime Stellantis Aşısı Yapıldı!..
959 kez okundu