Otomobil sporları dünyasının öncü ekibi Castrol Ford Team Türkiye, 2026 Dünya Ralli Şampiyonası sezonunun ilk durağı olan İsveç Rallisi’ni zorlu şartlara rağmen güçlü bir performansla tamamladı. Ali Türkkan – Oytun Albayrak ikilisi, lider götürdükleri yarışta talihsiz bir zaman kaybı yaşamalarına rağmen sergiledikleri geri dönüşle Junior WRC klasmanında finişe ilk 5 içerisinde gelerek kritik puanlar elde etti.
Türkiye’nin en köklü motor sporları takımı Castrol Ford Team Türkiye, 2026 Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) maratonuna 12-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenen İsveç Rallisi ile iddialı bir giriş yaptı. Kar ve buzlu zemin üzerinde koşulan sezonun bu ilk ayağında Ali Türkkan ve Oytun Albayrak ikilisi, yarışın başından itibaren sergiledikleri hızla dikkatleri üzerine çekti.
Rallinin ilk etabını büyük farkla kazanarak liderlik koltuğuna oturan Türk ekip, ardından gelen etapta da en hızlı zamanı kaydederek üstünlüğünü korudu. Beşinci etapta lider durumda ilerlerken yoldan çıkarak zaman kaybeden ve yarışın ikinci gününü tamamlayamayan ekip, pes etmeyerek büyük bir dayanıklılık örneği sergiledi.
Muazzam Geri Dönüş: 4 Etap Galibiyeti ve İlk 5 Derecesi
Yarışa ertesi gün 40 dakikalık ceza süresiyle devam eden Castrol Ford Team Türkiye, ortaya koyduğu güçlü performansla toplamda dört etap galibiyeti elde etti. Yaşanan büyük zaman kaybına rağmen Junior WRC genel klasmanında ilk 5 içerisinde finişe ulaşan ekip, kazandıkları etaplar sayesinde hanelerine yazdırdıkları ekstra puanlarla şampiyonluk iddiasını kanıtladı.
“Hedef Hırvatistan’da Zirveye Dönmek”
Sezonun ilk yarışındaki rekabetçi performansın ardından değerlendirmelerde bulunan Castrol Ford Team Türkiye Takım Koçu Murat Bostancı, şunları söyledi: “Dünya Ralli Şampiyonası’nın en özel ve zorlu ayaklarından biri olan İsveç’e çok hızlı başladık ve ilk etaplarda liderliğimizi ilan ettik. Beşinci etapta yaşadığımız talihsizlik bize zaman kaybettirse de pes etmedik ve geri dönerek dört etap galibiyeti almayı başardık. 40 dakikalık cezaya rağmen yarışı Junior WRC genel klasmanında ilk 5 içerisinde bitirerek sezona önemli puanlarla başladık. Lider götürdüğümüz bir yarışta galibiyeti kaçırmanın üzüntüsünü yaşasak da hızımızı ve gücümüzü tüm dünyaya gösterdik. Şimdi odak noktamız, geçtiğimiz yıldan tecrübeli olduğumuz ve güçlü performans sergilediğimiz Hırvatistan Rallisi. Hedefimiz olan dünya şampiyonluğu yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.”
2025 sezonunda Junior WRC’de şampiyonluğu yarışın son gününde kıl payı kaçırarak dünya üçüncüsü olan Ali Türkkan – Oytun Albayrak ikilisi, 2026 yılında Türkiye’ye ralli branşında Dünya Şampiyonası seviyesindeki bir kategoride ilk şampiyonluğu kazandırmayı amaçlıyor. Junior WRC, geçmişten bugüne ralli sporunun efsanelerini ve geleceğin dünya şampiyonlarını yetiştiren en prestijli şampiyonalardan biri olarak öne çıkıyor.
Yetenekli ekibi şampiyonada sırtlayacak olan Ford Fiesta Rally3 aracı, 2026 yılına özel olarak hazırlanan ve sezon boyunca Castrol Ford Team Türkiye’nin görsel kimliğini yansıtacak olan yeni dış giydirmesiyle ilk kez İsveç Rallisi’nde parkura çıkacak.
Beş yarıştan oluşan 2026 Junior WRC sezonu, karlı ve buzlu zemin üzerinde koşulan İsveç Rallisinin ardından Hırvatistan Rallisi ve Portekiz Rallisi ile devam edecek. Şampiyona, Finlandiya Rallisi’nin ardından final yarışı olarak Castrol Ford Team Türkiye’nin ilk kez katılacağı Şili Rallisi ile tamamlanacak.
Castrol Ford Team Türkiye ve Ali Türkkan – Oytun Albayrak ikilisi, 2026 sezonunda da Türkiye’yi Dünya Ralli Şampiyonası’nda en üst seviyede temsil etmeye kararlı.
Castrol Ford Team Türkiye’nin 2026 FIA Junior WRC Takvimi
GÜNDEM
16 Şubat 2026GÜNDEM
16 Şubat 2026GÜNDEM
16 Şubat 2026GÜNDEM
16 Şubat 2026GÜNDEM
16 Şubat 2026GÜNDEM
16 Şubat 2026GÜNDEM
16 Şubat 2026GENEL
16 Şubat 2026
1
Ferrari struggling to recreate set-up which “worked well” in Shanghai – Hamilton | Formula 1
1305 kez okundu
2
Sadece Türkiye için üretildi
1123 kez okundu
3
Ufak sınıfın en dolu elektrikli modeli
1091 kez okundu
4
Sıfır Faizli Kredi ve Takas Desteğiyle SUV ve Ticari Modellerde Büyük Fırsatlar
1080 kez okundu
5
Tofaş Kurumsal İletişime Stellantis Aşısı Yapıldı!..
1075 kez okundu