DOLAR 44,5787 0.13%
EURO 52,2933 0.54%
ALTIN
BITCOIN 32039081,16%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

102 okunma

Tesla’da bir dönemin sonu

ABONE OL
3 Nisan 2026 08:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Business Insider’da yer alan habere göre, Elon Musk Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tesla’nın en uzun süredir piyasada olan elektrikli araçlarının yeni üretimini durdurduğunu ve satış için yalnızca birkaç stok biriminin kaldığını söyledi.

Musk, sahibi de olduğu X hesabında yaptığı paylaşımda, “Bir dönemin sonunu kutlamak için resmi bir tören düzenleyeceğiz. Bu arabaları çok seviyorum” diye yazarken paylaşımına 2012’de Model S’in üretim lansmanında çekilmiş bir fotoğrafını da ekledi.

Tesla Model S’i 2012 yılından bu yana aralıksız üretiyordu. Model X ise yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahipti.

Model S ve Model X’in yerine yeni bir model geliştirilmesi planlanmıyor. Model S ve Model X’in üretildiği California’daki fabrikada ise Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretimine başlanacağı belirtiliyor.

* Haberin görseli Associated Press’ten servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP