
McLaren, aracının ön ve arka süspansiyon bileşenlerinde aerodinamik ve mekanik performans amacıyla güncellemeler yaptı. Takım, ayrıca ön köşe bölgesinde değişikliğe giderek aerodinamik akışı iyileştirmeyi hedefledi.
Ferrari, taban bölgesinde kapsamlı bir güncelleme yaptı. Taban çitleri, taban gövdesi, taban kenarı ve difüzör yenilendi. Bu değişikliklerle birlikte aracın genel aerodinamik performansının artırılması amaçlandı.
Red Bull ise taban kenarında yaptığı yeniliklerle yere basma gücünü artırmayı planlıyor. Arka lastiklerin önünde yeni yüzeyler ve havalandırma kanalları yer alıyor.
Mercedes, piste özgü soğutma ihtiyaçlarını karşılamak için ön köşe bölgesindeki fren kanalı giriş-çıkışlarını ve motor kapağını büyüttü.
Racing Bulls, yeni ön kanat flap geometrisi ve piste özel arka kanat tasarımı ile aerodinamik verimliliği artırmayı amaçlıyor.
Sauber, orta taban bölgesindeki değişikliklerle birlikte yeni bir arka kanat getirirken, Alpine, Aston Martin, Haas ve Williams ise Avusturya GP için herhangi bir güncelleme getirmedi.
Takımların getirdiği güncellemelerin tam listesi şu şekilde:
McLaren: Ön süspansiyon, arka süspansiyon, ön köşe bileşeni
Ferrari: Taban çitleri, taban gövdesi, taban kenarı, difüzör
Red Bull: Taban kenarı
Mercedes: Ön köşe bileşeni, motor kapağı
Racing Bulls: Ön kanat, arka kanat
Sauber: Taban gövdesi, arka kanat
Aston Martin: Güncelleme yok
Alpine: Güncelleme yok
Haas: Güncelleme yok
Williams: Güncelleme yok
Bu makalede
Enes Erdemirel
Formula 1
Bu konudaki haberleri ilk siz öğrenin ve e-posta güncellemeleri için abone olun
GÜNDEM
08 Kasım 2025GÜNDEM
08 Kasım 2025GÜNDEM
08 Kasım 2025GÜNDEM
08 Kasım 2025GÜNDEM
08 Kasım 2025GÜNDEM
08 Kasım 2025GÜNDEM
08 Kasım 2025GENEL
08 Kasım 2025
1
Ferrari struggling to recreate set-up which “worked well” in Shanghai – Hamilton | Formula 1
1144 kez okundu
2
Ayhancan Güven DTM’i Kazanan İlk Türk Pilot Oldu!
658 kez okundu
3
How will F1’s new Monaco tyre rule work – and how might teams try to exploit it? | Formula 1
405 kez okundu
4
The lesson from Leclerc’s years of radio frustrations: He must start calling the shots | Formula 1
285 kez okundu
5
‘It’s very Hollywood, it’s for a broader audience’ – drivers’ views on ‘F1: The Movie’ | Formula 1
256 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.