Kia CEO’su Song Ho-sung, yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda Avrupa pazarında Çinli rakipleriyle aralarındaki fiyat farkını daralttıklarını açıkladı.
Şirket, bu strateji kapsamında daha önce yüzde 25 seviyelerinde olan fiyat farkını yüzde 16 seviyelerine kadar indirmeyi hedefliyor.
ÇİNLİ MARKALARIN AVRUPA’DAKİ HIZLI YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR
Çin iç pazarında yaşanan daralma ve ABD pazarından dışlanma durumları, BYD gibi üreticileri Avrupa’da agresif bir büyüme stratejisine yöneltti.
Sadece mart ayında BYD’nin Avrupa’daki araç tescil sayısının yüzde 150 artması, geleneksel otomobil üreticilerini fiyatları düşürmeye zorladı.

Artan rekabete karşı koyabilmek için satış teşviklerini artıran Kia, bu indirim hamlelerinin etkisiyle son çeyrekte kâr oranlarında düşüş bildirdi.
Buna rağmen şirket yönetimi, ellerindeki güçlü finansal kaynakları Çinli rakipleriyle mücadele etmek için kullanmaya devam edeceklerini vurguluyor.
Pekin yönetiminin stratejik odağını yapay zeka ve robotik alanlarına kaydırması, Çinli elektrikli araç üreticileri için devlet desteğinin yakında azalması anlamına geliyor.
Kia CEO’su, devlet sübvansiyonlarının kesilmesiyle birlikte Çin otomotiv endüstrisinde büyük bir yeniden yapılanmanın beklenenden çok daha erken gerçekleşeceğini öngörüyor.
Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi
GÜNDEM
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026GENEL
28 Nisan 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7852 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4802 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3955 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2191 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
2080 kez okundu