Volkswagen CEO’su Thomas Schafer, efsanevi Golf modelinin elektrikli versiyonunun en erken 2030 yılı civarında piyasaya sürüleceğini doğruladı.
Mevcut araç portföyünün oldukça güçlü olduğunu belirten Schafer, 2028 yılında yeni bir modele ihtiyaç duymadıklarını ifade etti.
Yeni modelin Audi ve Porsche modellerinde de kullanılacak olan Scalable Systems Platform mimarisi üzerine inşa edilmesi planlanıyor.
Ancak bu platformun geliştirilmesi sırasında yaşanan aksaklıklar ve ölçek ekonomisi hedefleri, aracın hedeflenen çıkış tarihinde sapmalara yol açtı.
Thomas Schäfer, elektrikli Golf serisinde yüksek performanslı GTI ve tam elektrikli Golf R modellerinin kesinlikle yer alacağını açıkladı.
Ana modelin tanıtımının iki yıl gecikmesiyle birlikte, bu heyecan verici performans versiyonları da beklenenden daha geç yollarda olacak.

GÜNDEM
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026GÜNDEM
16 Mayıs 2026GENEL
16 Mayıs 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7867 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4815 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
3967 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
2202 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
2094 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.