BYD Avrupa’da Hatalarından Ders Aldı: Yeni Ortaklıklar ve Tecrübeli Transferlerle Yeniden Yapılanıyor.
Çinli otomotiv devi BYD, Avrupa pazarında yaşadığı zorlukların ardından kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecine girdi. Şirket, geçmişte bayi ağı yetersizliği, yerel pazarı bilen yönetici eksikliği ve yalnızca tam elektrikli modeller sunması nedeniyle stratejik hatalar yapmıştı.
Bu eksiklikleri hızla gidermek üzere harekete geçen BYD, Avrupa’daki bayi ağını agresif bir şekilde genişletiyor. Aynı zamanda Stellantis gibi köklü Avrupalı otomotiv gruplarından deneyimli yöneticiler transfer ederek, kıtadaki operasyonel yetkinliğini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, yalnızca tam elektrikli değil, hibrit modelleri de ürün gamına daha fazla dahil etmeyi planlıyor.
Şirketten yapılan açıklamada, “Avrupa pazarının dinamiklerine daha iyi uyum sağlayacak bir yapı kuruyoruz. Amacımız, uzun vadeli sürdürülebilir büyüme” ifadelerine yer verildi.
GÜNDEM
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026GÜNDEM
18 Ocak 2026GENEL
18 Ocak 2026
1
Sadece Türkiye için üretildi
1099 kez okundu
2
Ufak sınıfın en dolu elektrikli modeli
1065 kez okundu
3
2025 Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili: Hyundai INSTER
1046 kez okundu
4
Tofaş Kurumsal İletişime Stellantis Aşısı Yapıldı!..
1035 kez okundu
5
Renault Group, Duncan Minto’nun yeni görevini duyurdu
1013 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.