Silverstone’da Fırtına Öncesi Sessizlik: Max Verstappen, Pole’ü Son Nefeste Aldı!
Silverstone, İngiltere – 2025 British Grand Prix’si…Rüzgâr pist boyunca uğuldayarak esti. Tribünler, Union Jack dalgalarıyla adeta kıpır kıpırdı. Gökyüzü, gri bir sır gibi her şeyi örtüyordu. Ve sonra… motorlar kükredi.
İngiltere’nin kalbi Silverstone, bugün Formula 1 tarihine bir an daha yazdı. Rüzgarla yarışan otomobiller, saliselerle oynanan bir satranç oyununda sıralama turlarını tamamladı. 20 pilot, üç seanslık bir tiyatro sahnesinde rolünü oynadı — fakat başrol bir kez daha Max Verstappen’in oldu.
İlk seans başladığında herkes piste temkinli çıktı. Hafif ıslak çizgiler hâlâ göz korkutuyordu. McLaren pilotları, özellikle genç Oscar Piastri, ilk dakikalardan itibaren iddialıydı. Ama Max Verstappen, Red Bull’un savaş makinesiyle 1:25.886’lık turuyla “ben buradayım” dedi.
İzleyiciler daha ilk turdan anladı: Bu iş son saniyeye kadar sürecek.
İkinci seans, adeta bir zihinsel savaş alanıydı. Lewis Hamilton, Ferrari’sini bir sanat eseri gibi kullandı. 1:25.084 ile seansın en hızlısı oldu. Tribünlerde “Bu iş olur mu?” heyecanı yankılandı. Russell ve Norris de hemen arkasındaydı. Leclerc içinse işler o kadar pürüzsüz değildi. Temiz turlar atsa da patlayıcı bir zaman çıkaramıyordu.
Silverstone’da Hamilton Fırtınası: FP1’de Norris ve Piastri’yi Geride Bıraktı
İçeriği Görüntüle
Son perde açıldığında her şey mümkündü. Rüzgar yeniden yön değiştirdi, pist ısısı düştü. Tüm gözler Verstappen, Norris ve Piastri üçlüsündeydi. Aralarında sadece bir nefeslik fark vardı.
Oscar Piastri ilk turunda adeta bir roket gibi geldi: 1:24.995. Norris hemen arkasından 1:25.010 yaptı. McLaren garajı ayaktaydı. Ve tam o anda… Verstappen direksiyonun arkasında adeta transa geçti.
Virajları geçerken milim sapmadan ilerledi. Rüzgarı hissetti, aracı pistin çizgileriyle bir bütün yaptı. Telsiz sessizdi, herkes nefesini tutmuştu. Ve ekrana tur zamanı yansıdı: 1:24.892!
Sıra | Pilot | Takım | Süre |
---|---|---|---|
1 | Max Verstappen | Red Bull Racing | 1:24.892 |
2 | Oscar Piastri | McLaren | 1:24.995 |
3 | Lando Norris | McLaren | 1:25.010 |
4 | George Russell | Mercedes | 1:25.029 |
5 | Lewis Hamilton | Ferrari | 1:25.095 |
6 | Charles Leclerc | Ferrari | 1:25.121 |
7 | Kimi Antonelli | Mercedes | 1:25.374 |
8 | Oliver Bearman | Haas | 1:25.471 |
9 | Fernando Alonso | Aston Martin | 1:25.621 |
10 | Pierre Gasly | Alpine | 1:25.785 |
🟥 Not: Bearman ve Antonelli, sırasıyla 10 ve 3 sıra grid cezası alarak geriye düşecekler.
GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GENEL
06 Temmuz 2025GENEL
06 Temmuz 2025FORMULA
06 Temmuz 2025